Διαφορετικό ρατατούι με μπαγκέτα και τυριά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή μελιτζάνα σε κύβους
- 1 μικρό κολοκύθι σε κύβους
- 1/2 πιπεριά σε λωρίδες
- 3 μικρές ντομάτες σε κύβους
- 1/4 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. γάλα
- 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλ. μοτσαρέλα
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι και πρόσθεσε το ψωμί να ψηθεί για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το ψωμί, πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
- Ρίξε και τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, την πιπεριά και τις ντομάτες και μαγείρεψε για άλλα 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε και τις ελιές, το αλάτι, το βασιλικό και το θυμάρι και αφαίρεσε το μισό μείγμα σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο.
- Επίστρεψε το ψωμί στο τηγάνι, τοποθετώντας το πάνω από τα υπόλοιπα υλικά, πασπάλισέ το με την παρμεζάνα και ρίξε από πάνω και το μείγμα λαχανικών που αφαίρεσες προηγουμένως.
- Ράντισε το φαγητό με το μείγμα αυγών και πασπάλισε με τη μοτσαρέλα.
- Βάλε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήσε το ρατατούι για περίπου 40 λεπτά.
- Άφησέ το να σταθεί για 15 λεπτά και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ