Νόστιμες και υγιεινές κροκέτες με “κρυφό” μπρόκολο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 gr πατάτες
- 150 gr μπρόκολο σε φουντίτσες
- 1 κρόκο αυγού
- 40 gr cheddar τριμμένο
- 60 gr τρίμμα ψωμιού
- 20 gr αλεύρι γοχ
- 2 αυγά
- 100 gr σουσάμι
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 gr τυρί κρέμα
- 50 gr γιαούρτι
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
- 1 κ. σούπας γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, κάλυψέ τες με νερό και βράσε σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Σούρωσε τις πατάτες και λιώσε τες με ένα πιρούνι, μετά ξαναβάλ’ τες στην κατσαρόλα και σοτάρισέ τες για ένα με δύο λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και σιγόβρασέ το για έξι με επτά λεπτά, σούρωσέ το καλά και άφησέ το σε απορροφητικό χαρτί για τρία λεπτά.
- Μόλις στεγνώσει το μπρόκολο πρόσθεσέ το στις λιωμένες πατάτες με τον κρόκο αυγού, το cheddar και το τρίμμα ψωμιού και ζύμωσε ελαφρώς το μείγμα για να ανακατευτεί.
- Πλάσε 12 μπαλάκια και άπλωσέ τα σε σχήμα μικρού λουκάνικου και έπειτα άφησέ τα στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το σχοινόπρασο, το γάλα και λίγο αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ