Λαχταριστό σουφλέ με γλυκοπατάτες, φασόλια και καπνιστή μοτσαρέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας + έξτρα για άλειμμα ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 900 gr γλυκοπατάτες σε κύβους
- 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
- 3 φλ. καπνιστή μοτσαρέλα
- 1 κ. σούπας καπνιστή πάπρικα
- 1 κ. σούπας αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- γιαούρτι
- κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και άλειψε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 22×33 cm.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει σοτάρισε το κρεμμύδι για οκτώ με 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις γλυκοπατάτες και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα περίπου πέντε λεπτά και μετάφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξε τα φασόλια, τις ντομάτες κονκασέ αφού τις σουρώσεις, ένα φλιτζάνι μοτσαρέλα, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και το σκόρδο και ανακάτεψέ τα καλά.
- Ρίξε όλα τα υλικά στο σκεύος, άπλωσέ τα ομοιόμορφα και πασπάλισε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
- Άλειψε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο με λάδι και σκέπασε το σκεύος καλά.
- Ψήσε στο φούρνο για μισή ώρα και έπειτα βγάλε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα περίπου 30 λεπτά.
- Άφησε το σουφλέ να κρυώσει για δέκα λεπτά και σέρβιρε με δροσερό γιαούρτι και φρέσκο κόλιανδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ