Μια παγωμένη γρανίτα από ντομάτες στολίζει τη σαλάτα σου και δίνει δροσιά και ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο. Προτίμησε ντομάτες βιολογικής καλλιέργειας για να βρεις πολύχρωμες ντομάτες (κιτρινές, κόκκινες, μοβ) που θα κάνουν το πιάτο διασκεδαστικό και σαφώς πολύ πιο νόστιμο. Ένα πιάτο με σαν δροσερή γρανίτα με μόλις 54 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη γρανίτα ντομάτας: 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
- 240 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς κουκούτσι
- Για τη σαλάτα: 4 ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
- Πιπέρι, Αλάτι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να ετοιμάσεις τη γρανίτα βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός
- Άπλωσε το μείγμα σε ένα δοχείο και βάλε στην κατάψυξη να παγώσει (ανακατεύοντας 2 φορές σε διάστημα 2 ωρών)
- Αφαίρεσε από την κατάψυξη και με ένα πηρούνι άρχισε να ξίνεις όλη την γρανίτα να γίνει αφράτη και χιονάτη
- Βάλε τις φέτες της ντομάτας σε ένα πιάτο. Αλατοπιπέρωσε
- Από πάνω πρόσθεσε τη γρανίτα και γάρνιρε με τον βασιλικό
Tip
Μήπως οι ντομάτες που επέλεξες είναι ακόμη λίγο άγουρες; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις για να μαλακώσουν...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ