Μίνι μπουκίτσες με πέστο, ντομάτα και μοτσαρέλα. Μια πολύ ωραία ιδέα για finger food ή σνακ που θα λατρέψεις, αλλά και δεν θα μετανιώσεις. Κάθε ένα από αυτά έχει ελάχιστες θερμίδες, παρά τη γεμάτη γεύση του
Θερμίδες 40
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ αλάτι
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
- 3/4 του φλιτζανιού ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (χωρίς τους σπόρους)
- 2 κ.σ. τριμμένη μοτσαρέλα
- Γιαούρτι και λεμονόχορτο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακάτεψε το νερό με το βούτρο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να κοχλάσει το μείγμα σου
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
- Άφησε τη ζύμη να κρυώσει καλά και βάλε την σε μίξερ για να προσθέσεις και τα αυγά ένα, ένα
- Βάλε τη ζύμη σε ένα κορνέ και άπλωσε σε 10 βουτυρωμένα φορμάκια muffin
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το πέστο, την ντομάτα και τη μποτσαρέλα
- Μοίρασε τη ζύμη στα 10 φορμάκια και πίεσε λίγο με τα χέρια προς τα κάτω. Τούμπαρε το φορμάκι και βγάλε τα cups (μόνο τη ζύμη) σε λαδόκολλα σε ρηχό ταψάκι
- Βάλε από 2 κ.γ. μείγμα πέστο ντομάτας και πίεσε πάλι να βυθιστεί η γέμιση ελαφρά στη ζύμη
- Πρόσθεσε λίγη τριμμένη παρμεζάνα σε κάθε ένα από αυτά και βάλε στο φούρνο στους 200oC
- Ψήσε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες της ζύμης
- Σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι και δύο “ξυλάκια” λεμονόχορτο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ