Είναι ένα ρυζάκι με άρωμα φρέσκου βούτυρου και τραγανού φιδέ. Αν η γιαγιά είχε σχέση με την Μικρά Ασία θα το έχεις δοκιμάσει… Είναι εύκολο και πεντανόστιμο…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
- 6 φλιτζάνια νερό
- 100 γρ. φιδέ σπασμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει. Αφού αρχίσει να κοχλάζει αλάτισε και πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα βούτυρο. Ρίξε και το ρύζι
- Ανακάτεψε καλά και άφησε το ρύζι να ψηθεί για περίπου 8 λεπτά
- Την ίδια ώρα βάλε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγάρισε το φιδέ να πάρει χρώμα
- Αφού βράσει το ρύζι πρόσθεσε το φιδέ και άσησε να βράσουν όλα τα υλικά για περίπου 7 λεπτά ακόμη
- Δοκίμασε αν είναι έτοιμο το ρύζι. Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις λίγο ζεστό νερό
- Σκέπασε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα και σκέπασε το καπάκι. Άφησε το πιλάφι να κρυώσει και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ