Αντζέμ πιλάφι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ένα ρυζάκι με άρωμα φρέσκου βούτυρου και τραγανού φιδέ. Αν η γιαγιά είχε σχέση με την Μικρά Ασία θα το έχεις δοκιμάσει… Είναι εύκολο και πεντανόστιμο…

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 100 γρ. φιδέ σπασμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει. Αφού αρχίσει να κοχλάζει αλάτισε και πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα βούτυρο. Ρίξε και το ρύζι
  • Ανακάτεψε καλά και άφησε το ρύζι να ψηθεί για περίπου 8 λεπτά
  • Την ίδια ώρα βάλε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγάρισε το φιδέ να πάρει χρώμα
  • Αφού βράσει το ρύζι πρόσθεσε το φιδέ και άσησε να βράσουν όλα τα υλικά για περίπου 7 λεπτά ακόμη
  • Δοκίμασε αν είναι έτοιμο το ρύζι. Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις λίγο ζεστό νερό
  • Σκέπασε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα και σκέπασε το καπάκι. Άφησε το πιλάφι να κρυώσει και σέρβιρε

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164