Σκορδαλιά με ψωμί

10 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μαύρο γευστικό ψωμί, καρύδια και σκόρδο θα φτιάξουν μια βελούδινη κρέμα για να συνοδεύσει το μπακαλιάρο σου!

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μαύρο ψωμί
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το φύτρο
  • 1/4 του φλιτζανιού καρύδια
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3-4 κ.γ. ξίδι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο (ή όσο πάρει για να έχεις την πυκνότητα που επιθυμείς)
  • Λίγο νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το ψωμί σε φέτες και μούσκεψε καλά σε νερό
  • Αφαίρεσε την κόρα και στίψε πολύ καλά μέσα στα χέρια σου την ψίχα
  • Βάλε την ψίχα λίγη, λίγη σε επεξεργαστή τροφίμων ή μύλο και χτύπησε προσθέτωντας το σκόρδο λιωμένο, τα καρύδια, αλάτι και το λαδόξιδο σιγά, σιγά
  • Θα δεις με το μάτι πόσο σφιχτή θα γίνει για να συμπληρώσεις λίγο λαδόξιδο ή νερό για να την αραιώσεις

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164