O συνδυασμός μπανάνας με μαύρη ζάχαρη θα κάνει το πρωινό σου να απογειωθεί γευστικά! Είναι μια μαρμελάδα που σίγουρα δεν συναντάς συχνά στο τραπέζι σου… Με κράκερ, μαύρο ψωμί ή σαν σιρόπι σε παγωτό σοκολάτα η μαρμελάδα μπανάνας θα σε ξετρελάνει. Άλλη μια συναρπαστική ανακάλυψη από την πολυπληθή μαγειρική blog-ο-σφαιρα!
Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για κάθε μία ώριμη μπανάνα
- 1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό lime
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε την μπανάνα μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό Lime και το βούτυρο
- Ανακάτεψε πάνω σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσει η μπανάνα
- Λιώσε την μπανάνα συνέχισε το χτύπημα σε πολύ χαμηλή φωτιά να πάρεις ένα μαλακό απαλό μείγμα
- Όταν η μαρμελάδα σου αρχίσει να κάνει φουσκάλες είναι έτοιμη
- Άφησε να κρυώσει καλά και βάλε στο ψυγείο. Μπορείς να την έχεις εκεί για 2 εβδομάδες….
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ