Πρόκειται για μια ιδέα παλιά, παραδοσιακή που όμως προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά. Μια φέτα ψωμί αλειμμένη με σταφιδίνη σε μορφή κρέμας, τη θρυλική θρεψίνη, ήταν το καθιερωμένο κολατσιό των περισσότερων παιδών στην Ελλάδα μέχρι και τη δεκαετία του ’60. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα για τονωντικό πρωινό. Η σπιτική σταφιδίνη μπορεί να αντικαταστήσει ακόμη και τη ζάχαρη… δοκίμασέ τη πριν τη χρησιμοποιήσεις για να ξέρεις πόσο γλυκιά είναι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ξηρές μαύρες σταφίδες
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κ.σ. στάχτη
- ΣΗΜΕΙΩΣΕ: Η αναλογία είναι 1 (νερό) προς 2(σταφίδες)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφήνουμε στις σταφίδες 48 ώρες στο νερό, να φουσκώσουν.
- Μαζί με το νερό τις περνάμε στο μπλέντερ.
- Σουρώνουμε το υγρό με ένα τουλπάνι 2-3 φορές, πιέζοντας δυνατά με τα χέρια μας.
- Μαζεύουμε το υγρό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ. σ. στάχτη.
- Ανακατεύουμε κι αφήνουμε για 2 ώρες, να κατασταλάξει η στάχτη.
- Αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματιστεί και σουρώνουμε ξανά με το τουλπάνι.
- Βάζουμε το υγρό στη φωτιά και μετά από 1-2 βράσεις χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.
- Αποθηκεύουμε το σιρόπι σε ένα καθαρό βάζο. Καλό είναι να το κλείσεις όπως τις μαρμελάδες
Tip
Βάλε τα βαζάκια για 10 λεπτά σε φούρνο στους 80oC! Γέμισε μέχρι το χείλος, κλείσε το καπάκι και αναποδογύρισε επάνω σε πετσέτα. Φύλαξε στο ντουλάπι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ