Τραγανό σνακ για όλες τις ώρες ή συστατικό κλειδί για τις πράσινες σαλάτες σου. Οι ξηροί καρποί – παρά τη ζάχαρη – κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό και φροντίζουν ώστε να λαμβάνεις πολύτιμες βιταμίνες και καλά λιπαρά. Βάζουμε μαύρη ζάχαρη για περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά και… έτοιμο το γλυκό σνακ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι γεμάτο καρυδόψυχα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170οC
- Σε ένα μπολ ανάμειξε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν
- Βάλε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό να βράσει. Ρίξε μέσα τα καρύδια να τα “μπλανσάρεις” για 2-3 λεπτά. Στράγγιξε
- Γύρισε αμέσως τα καρύδια μέσα στο μπολ και ανακίνησε καλά να καλυφθούν με το μείγμα της ζάχαρη
- Στρώσε τα καρύδια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και βάλε στο φούρνο να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά. Δοκίμασε να τα ανακινήσεις ελαφρά στο ενδιάμεσο για να ψηθούν ομοίμορφα
- Άφησε να κρυώσουν καλά και σέρβιρε
Tip
Βάλε σε μεταλλικό δοχείο που κλείνει καλά και φύλαξε στο ντουλάπι σου για σαλάτες ή γλυκό υγιεινό σνακ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ