Ζεστό ντιπ από ρικότα και διάφορα μυρωδικά. Σέρβιρε με τραγανά φυλλαράκια σικορέ…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 850 γραμ. τυρί ρικότα
- 1/4 φλιτ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.γλ φρέσκα φύλλα θυμαριού
- 1/4 κ.γλ λιωμένη πιπεριά φλωρίνης
- 1/2 φλιτζ + 1 κ.σ ακόμη τριμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μέτριο μπολ ανάμιξε το τυρί, το μαϊντανό, το θυμάρι, την πιπεριά, το μισό φλιτζάνι παρμεζάνα, μισό κ.γλ αλάτι και 1/4 κ.γλ πιπέρι.
- Βάλε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος, ρίξε λίγο λάδι από πάνω και πασπάλισε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήσε στο γκριλ του φούρνου για 3 λεπτά περίπου ίσα να ροδίσει η επιφάνεια.
- Σέρβιρε με αντίβ, φύλλα μαρουλιού, κρακεράκια κ.ά.
Tip
Μπορείς να φτιάξεις το dip από την προηγούμενη, να το βάλεις στο ψυγείο και να το ψήσεις λίγο πριν το σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ