Αφράτες μπουκιές αλμυρού κέικ με κομματάκια χωριάτικο λουκάνικο και κίτρινο τυρί. Αν τα δοκιμάσεις, δεν θα θέλεις τίποτα άλλο για πρωινό ή ακόμη και μεσημεριανό! Μια συνταγή που την εμπνευστήκαμε, τη δοκιμάσαμε και αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σου! Όπως όλα όσα αξίζουν…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100γρ. μαλακή μαργαρίνη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 χωριάτικο λουκάνικο
- 5-6 φέτες τυρί του τοστ κομμένες σε καρεδάκια
- 1 φλιτζάνι αλεύρι (ή όσο πάρει για να έχεις έναν ομοιόμορφο χυλό)
- 2 κ.γ. baking powder
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το βούτυρο με τα αυγά σε ένα μπολ και χτύπησε να αφρατέψουν. Πρόσθεσε και τη ζάχαρη με το αλάτι και συνέχισε το χτύπημα (καλύτερα με μίξερ). Στη συνέχεια ρίξε το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς
- Ανάμειξε το αλεύρι με το baking powder και ρίξε σιγά, σιγά ενώ ανακατεύεις στο μείγμα με τα αυγά και το γάλα. Θα πρέπει να έχεις έναν ρευστό χυλό όμοιο με εκείνον ενός κείκ. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο.
- Κόψε το λουκάνικο στη μέση και σε μικρές φετούλες και σόταρε σε αντικολλητικό σκεύος να γίνει τραγανό. Άφησε να κρυώσει καλά
- Ρίξε τα λουκάνικα και το τυρί στη ζύμη και ανακάτεψε
- Μοίρασε το μείγμα σε ταψάκι για μάφιν, αναδεύοντας συχνά ώστε να μοιραστούν καλά τα λουκάνικα και το τυρί. Βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20′ λεπτά περίπου
- Ξεφόρμαρε και άφησε να κρυώσουν
- Μπορείς να σερβίρεις με τυρί κρέμα, αναμεμειγμένο με chives ψιλοκομμένα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, με πάστα ελιάς ή ακόμη και τριμμένη-λιωμένη φέτα με ροδέλες ελιών Καλαμών
Tip
Μην βάλεις καραμελόχαρτα στα φορμάκια για μάφιν. Κι όμως στην περίπτωση αυτή, τα cups κολλάνε στο χαρτί και δεν βγαίνουν. Ενώ από τη λαμαρίνα βγαίνουν με ένα απλό "σκούντηγμα"!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ