Γιατί πολλές φορές το ορεκτικό μπορεί να έχει εκείνο το “απαραίτητο” twist που θα κάνει το γεύμα σου ξεχωριστώ. Καραμελωμένα αχλάδι και κρεμμύδια στο φούρνο, αρωματισμένα με δενδρολίβανο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μέτρια αχλάδια, σκληρά, κομμένα στα 4 και καθαρισμένα
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα 8
- 2 κ.σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 κ.σούπας μπαλσάμικο
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC βαθμούς.
- Σε ένα βαθύ πυρέξ ανακάτεψε τα αχλάδια, τα κρεμμύδια, το βούτυρο και το ξύδι. Αλατοπιπέρωσε.
- Φρόντισε να απλωθούν σε μία στρώση και βάλε από πάνω τα κλωνάρια δεντρολίβανο.
- Κάλυψε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήσε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα αχλάδια, περίπου 20′ λεπτά.
- Βγάλε το αλουμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα αχλάδια (περίπου άλλα 15′ με 20′ λεπτά).
- Πασπάλισε με φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά) πριν σερβίρεις.
Tip
Μπορείς να δοκιμάσεις το ίδιο ακριβώς πιάτο με κυδώνια...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ