Οι φράουλες είναι ο απόλυτος γλυκός πρωταγωνιστής της άνοιξης. Σήμερα, τις χρησιμοποιούμε ως βασικό υλικό σε μία τάρτα που ο ουρανίσκος σου θα λατρέψει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- για την τάρτα:
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 4 κουτ. του γλυκού νερό
- 2 κουτ. του γλυκού βούτυρο, λιωμένο
- 34 μπισκότα
- Σπρέι μαγειρικής
- για τη γέμιση:
- 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- για την κορυφή:
- 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 6 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. της σούπας αλεύρι καλαμποκιού
- 2 κουτ. της σούπας τριμμένο αμύγδαλο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Τοποθετείς τα μπισκότα, σε ένα μίξερ και τα χτυπάς πολύ καλά, μέχρι να διαλυθούν. Σταδιακά, προσθέτεις ανακατεύοντας το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό.
- Σε ένα στρογγυλό ταψί, το οποίο αρχικά έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής, περιχύνεις την κρούστα.
- Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα ελαφρύ χρώμα.
- Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ, ανακατεύεις το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Περιχύνεις το μείγμα, πάνω από την κρούστα.
- Στη συνέχεια, παίρνεις τα δύο φλιτζάνια φράουλας και το χτυπάς στο μπλέντερ, μέχρι να λιώσουν.
- Αφού τα διαλύσεις, σε μία μέτρια κατσαρόλα, βράζεις το λιωμένο μείγμα με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
- Μόλις βράσει, σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις στο μάτι για δύο λεπτά.
- Το αφήνεις να κρυώσει, και στη συνέχεια, το περιχύνεις πάνω από την τάρτα.
- Από πάνω, τοποθετείς τις υπόλοιπες φράουλες κομμένα στα δύο. Περιχύνεις με το χυμό λεμονιού.
- Τοποθετείς στο ψυγείο για τρεις ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ