Φτιάξε μια τραγανή βάση από τριμμένη πατάτα και σέρβιρε πάνω της απολαυστικό αυγό μάτι! Ένα πρωινό σωστή υπερπαραγωγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό κιλό πατάτες
- 1/4 φλιτζ ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 2 κ.σούπας ηλιέλαιο
- 1/4 φλιτζ ψικλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/3 φλιτζ ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 κ.σούπας λιωμένη πιπεριά από βάζο
- 2 μεγάλα αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε κατσαρόλα βάλε αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει και βράσε τις πατάτες που τις έχεις πρώτα ξεφλουδίσει, για 10 λεπτά. Στράγγισέ τες και άφησέ τες να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορείς να τις πιάσεις.
- Όσο οι πατάτες βράζουν σε τηγάνι σοτάρισε το ζαμπόν με μία κουταλιά ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Με τρυπητή κουτάλα βγάλτο και βάλτο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει. Ρίξε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τις πιπεριές και αλατοπίπερο και σοτάρισε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
- Τρίψτε τις πατάτες σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το ζαμπόν, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
- Στο τηγάνι ρίξε την άλλη μία κουταλιά λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Φτιάξε το μίγμα της πατάτας σε δύο “κέηκ” και τηγάνισέ τα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά κάνοντας μια μικρή φωλιά με το κουτάλι στη μία πλευρά του κέηκ.
- Σπάσε το κάθε αυγό σε κάθε φωλιά, αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε για 6 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το αυγό αλλά και να ροδίσει καλά το κέηκ πατάτας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ