Μακεδονική σκορδαλιά με καρύδια

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια άλλη εκδοχή της παραδοσιακής σκορδαλιάς, με βάση το ψωμί και τα καρύδια! Τι λες να δοκιμάσεις κάτι λίγο διαφορετικό;

Συστατικά

  • 4-6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
  • 3 φλιτζάνια ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2-4 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούσκεψε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό για 10 λεπτά. Στίψτο καλά και θρυμμάτισέ το με τα χέρια.
  • Σε γουδί η πολυμίξερ ρίξε το αλάτι,το σκόρδο και τα καρύδια και χτύπα τα πολύ καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
  • Πρόσθεσε το ψωμί, το λάδι και το ξίδι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  • Δοκίμασέ την και πρόσθεσε αναλόγως έξτρα λάδι, ξίδι, αλάτι ακόμα και λίγο νερό αν είναι πολύ πηχτή, ανάλογα με τα γούστα σου.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164