Έμεινε αρνί από την Κυριακή; Δες πόσο νόστιμο μπορεί να γίνει πάνω σε ένα ανοιχτό σάντουιτς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμα για περίχυμα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. μπαλσάμικο
- 4 χοντρές φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
- 500 γρ. αρνίσιο κρέας που περίσσεψε σε ψαχνό
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι. Ρίξε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και 2 κ.σούπας νερό. Αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
- Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το ξύδι και 2/3 φλιτζ. νερό. Βράσε μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό, για 2-3 λεπτά.
- Βάλε πάνω σε ένα μπολ μια καθαρή πετσέτα και στράγγισε τα κρεμμύδια, κρατώντας το υγρό.
- Βάλε τις φέτες του ψωμιού σε ταψάκι. Από πάνω βάλε ψαχνό από το αρνί και κρεμμύδια και περίχυσε με λίγο λάδι.
- Ψήσε περίπου 5 λεπτά.
- Σέρβιρε αμέσως περιχύνοντας κάθε φέτα με λίγο από το ζουμί των κρεμμυδιών.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ