Δεν νοείται πρωινό ή brunch που να μην περιλαμβάνει αυγά… και μιας και τα σπαράγγια είναι τώρα στην καλύτερη εποχή τους, να μια συνταγή για υπέροχο γεύμα! Ένα πιάτο που σερβίρεται με το πυρέξ για να το απολαύσει όλη η παρέα μαζί!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκατοστών
- 5 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού
- 2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα)
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 250 γραμμ. καπνιστό χοιρινό σε μικρά κομμάτια
- 10 αυγά
- 1,5 φλιτζάνι γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό με αλάτι να βράσει και ρίξε τα σπαράγγια για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα.
- Άλειψε ένα βαθύ πυρέξ με βούτυρο. Ρίξε τη μισή ποσότητα από το ψωμί για να φτιάξεις μια στρώση. Από πάνω άπλωσε το τυρί, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το μισό χοιρινό και τα μισά σπαράγγια. Πρόσθεσε το υπόλοιπο ψωμί.
- Σε ένα μπολ χτύπα 4 αυγά με το γάλα. Άπλωσέ το να πάει σε όλο το πυρέξ.
- Με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού πίεσε ελαφρά το ψωμί να απορροφήσει το γάλα. Ρίξε το υπόλοιπο χοιρινό και τα σπαράγγια. Σκέπασε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα (το ιδανικό θα ήταν όλο το βράδυ).
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήσε για 30 λεπτά. Βγάλε από το φούρνο και με το πίσω μέρος του πιρουνιού πίεσε το ψωμί για να σχηματίσεις 6 μικρές φωλιές όπου θα σπάσεις από ένα αυγό.
- Ψήσε άλλα 20 με 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.
- Άφησέ το να κρυώσει 15 λεπτά πριν σερβίρεις. Αν θέλεις πασπάλισε με φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ