Ναι, έξω κάνει ζέστη. Ναι, η θερμοκρασία έχει ανέβει και εσύ θες να ρίξεις τη δική σου. Να δροσιστείς και να απολαύσεις αυτές τις καλοκαιρινές μέρες που ήρθαν απότομα στην καθημερινότητα μας. Θες, όμως, να φροντίσεις και τη σιλουέτα σου. Να προσέξεις τη γραμμή σου, γιατί (πολύ) σύντομα θα φορέσεις το μαγιό σου. Τι θα έλεγες να ενδώσεις σε μία δροσιστική γρανίτα; Δες πώς θα φτιάξεις τις αγαπημένες μας!
Γρανίτες με μάνγκο, ακτινίδιο και φράουλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά:
- 9 κουτ. της σούπας νερό
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 140 γρ. ακτινίδιο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 170 γρ. μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 170 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις το νερό, και μόλις βράσει, προσθέτεις τη ζάχαρη. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και την αφήνεις να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Το σιρόπι σου είναι έτοιμο.
- Σε ένα μίξερ, λιώνεις τα φρούτα ξεχωριστά και τοποθετείς το καθένα σε διαφορετικό μπολ.
- Μοιράζεις το σιρόπι στα τρία μπολ και ανακατεύεις πολύ καλά και απαλά.
- Σε διάφορες φόρμες για γρανίτα, περιχύνεις το μείγμα, φροντίζοντας η κάθε θήκη να έχει λίγο από όλες τις γεύσεις. Τοποθετείς στην κατάψυξη για μία ώρα.
- Βάζεις το ξυλάκια και απολαμβάνεις!
Γρανίτες Mojito
Υλικά:
- 1 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 8 κουτ. του γλυκού μέλι
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λάιμ
- 3/4 φλιτζανιού νερό
- 8 φρέσκα φύλλα μέντας
- 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 2 κουταλιές της σούπας ρούμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να λιώσουν τα συστατικά σου.
- Ρίχνεις το μείγμα σε φόρμες για γρανίτα και τοποθετείς στην κατάψυξη για 4 ώρες.
- Απολαμβάνεις, όσο είναι δροσερές.
Γρανίτες με Φράουλα
Υλικά:
- 1 συσκευασία γάλα καρύδας
- 2 φλιτζάνια φράουλες
- 1 μπανάνα
- 3 κουτ. της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, ρίχνεις το γάλα καρύδας, τις φράουλες, την μπανάνα και το μέλι σε ένα μπλέντερ και χτυπάς μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή.
- Μοιράζεις το μείγμα σε φόρμες για γρανίτες και τις γεμίζεις σχεδόν μέχρι πάνω.
- Βάζεις τις γρανίτες στην κατάψυξη για 4 ώρες.
Γρανίτες με raspberries και σπόρους chia
Υλικά:
- 1/2 φλ. γάλα καρύδας
- 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου
- 3/4 φλ. raspberries
- 2 κουτ. της σούπας σπόροι chia
- 1 κουτ. της σούπας τρίμμα καρύδας
- 8 σταγόνες υγρή stevia
Εκτέλεση:
- Αρχικά, ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κλείνεις το μπολ και το αφήνεις στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Αδειάζεις το μείγμα σε 4 θήκες για γρανίτα και τις βάζεις στην κατάψυξη όλο το βράδυ.
Γρανίτες ακτινίδιο
Υλικά:
- 870 γρ. ακτινίδια, καλά καθαρισμένα
- 70 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. νερό
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε μία κατσαρόλα βράζεις το νερό με τη ζάχαρη και φτιάχνεις το σιρόπι σου.
- Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει, καθαρίζεις τα ακτινίδια και τα χτυπάς μαζί σε ένα μπλέντερ.
- Χτυπάς και μόλις σχηματιστεί το μείγμα σου το μοιράζεις σε φόρμες για γρανίτες.
- Το αφήνεις στην κατάψυξη για 16 ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ