Συνταγή για πουτίγκα μπανάνα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το φρούτο που έχεις πάντα στην κουζίνα σου μετατρέπεται σε ένα δροσιστικό γλυκάκι ιδανικό για τις ζεστές ημέρες. 

Συστατικά

  • 6 μέτριες μπανάνες
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. του  γλυκού κανέλα
  • 3 κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 12 στρογγυλά μπισκότα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα ταψί, απλώνεις ένα αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζεις με το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και την κανέλα.
  • Με ένα μαχαίρι, κόβεις στη μέση τις μπανάνες, τις ξεφλουδίζεις, τις τοποθετείς στο ταψί και τις ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, αναμειγνύεις το κορν φλάουερ με το αλάτι και μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
  • Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα. Ανακατεύεις για περίπου 10 λεπτά.
  • Απομακρύνεις από τη φωτιά, προσθέτεις το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει, περιχύνεις την κρέμα σε ένα μπλέντερ και χτυπάς απλά προσθέτοντας το γιαούρτι και την κανέλα.
  • Σε ένα γυάλινο ποτήρι, τοποθετείς στη βάση μερικά μπισκότα διαλυμένα, λίγη από την κρέμα, ροδέλες καραμελωμένης μπανάνας, λίγη από την κρέμα στην κορυφή.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164