Καλοκαιρινό μεζεδάκι με προσούτο και τυρί. Ένας τρόπος να απολαύσεις παγωμένο κρασάκι με φίλους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φλιτζάνια κομμάτια καρπουζιού χωρίς κουκούτσια
- 140 γρ. προσούτο σε φέτες
- 120 γρ. κατσικίσιο τυρί σε φέτες
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας χυμό λεμόνι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το καρπούζι σε μπουκίτσες. Βάλτες σε μεγάλη πιατέλα.
- Κόψε το προσούτο σε μικρές λωρίδες. Βάλε από μία λωρίδα προσούτο και ένα κομμάτι τυρί πάνω από κάθε κομμάτι καρπούζι. Στερέωσέ τα με οδοντογλυφίδες.
- Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το λάδι και το λεμόνι. Ράντισε με το μείγμα αυτό το καρπούζι.
- Πασπάλισε με πιπέρι και σέρβιρε με φέτες λεμόνι.
Tip
Μπορείς να.. συναρμολογήσεις το καρπούζι από νωρίς, να το σκεπάσεις και να το βάλεις στο ψυγείο ως και 6 ώρες. Μην το ραντίσεις με το λάδι. Κάντο μόνο όταν είναι να σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ