Queso verde σημαίνει πράσινο dip… πράσινο βέβαια δεν είναι, αλλά παίρνει το όνομά του από την σος προσθέτεις στα υλικά του. Είναι ένα βελούδινο και χορταστικό ορεκτικό που θα ξετρελάνει την παρέα για την ιδιαίτερη γεύση του! Θα το έκανα άνετα και σάλτσα για μακαρονάδα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό κιμά γαλοπούλας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. λάδι
- 450 γρ. salsa verde (θα τη βρεις σε καλά delicatessen)
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα κομμένο σε κομμάτια
- 2 φλιτζάνια τριμμένο γκούντα
- 1 μέτρια καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη χωρίς σπόρια
- 1 κ.σ. σος Worcestershire
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
- Chips τορτίγιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι να κάψει και ρίξε το κρεμμύδι. Μόλις σoταριστεί πρόσθεσε τον κιμά να ροδίσει.
- Στράγγιξε το περιττό λίπος.
- Βάλε τον κιμά, τη σάλσα, το τυρί, το γκούντα, την πιπεριά, τη σος, το κύμινο και το σκόρδο σε ατμομάγειρα στο χαμηλό για 3,5 ώρες ή στο δυνατό για 1,5.
- Σερβίρεται ζεστό πασπαλισμένο με κόλιανδρο, με τα chips.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ