Αβοκάντο, αυγό, μπέικον…Μμμμ! Μοναδικός συνδυασμός για πρωινό ή brunch πλούσιο σε ωμέγα λιπαρά και πρωτεΐνη! Δοκίμασέ το! Πάνω σε τραγανό, φρυγανισμένο ψωμί απογειώνεται!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φέτες μπέικον
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 του αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρυγανισμένο ψωμί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρόδισε το μπέικον, περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάλε το μπέικον από το τηγάνι και αφαίρεσε το λίπος, κρατώντας μόνο ένα κουταλάκι.
- Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά με 2 κ.σούπας νερό. Αλατοπιπέρωσε.
- Ρίξε τα αυγά στο τηγάνι και μαγείρεψε ανακατεύοντάς τα να μη γίνουν ομελέτα, για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν.
- Πάνω στη φρυγανισμένη φέτα του ψωμιού βάλε κομμάτια αβοκάντο και από πάνω βάλε το αυγό.
- Ρίξε το μπέικον ψιλοκομμένο ή ολόκληρο.
Tip
Διάλεξε ένα καλό αβοκάντο, όχι πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακωμένο. Για να το δοκιμάσεις, πίεσέ το με το δάχτυλο και πρέπει να αφήνει ένα μικρό αποτύπωμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ