Βαρέθηκες το παραδοσιακό τζατζίκι; Θέλεις κάτι ζεστό και κρεμμώδες με πλούσια γεύση; Δοκίμασε αυτό το dip που μπορείς να σερβίρεις με κομμάτια ψωμιού, πίτας, τσιπς και ό,τι τραβάει η όρεξή σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 85 γραμμ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 2 φύλλα δάφνης + 2-3 για το σερβίρισμα
- 600ml γάλα
- 7 γαρίφαλλα
- 140 γραμμ. ψίχα ψωμιού
- 142 ml κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίξε τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης και ρόδισε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να χρυσίσουν.
- Πρόσθεσε το γάλα και τα γαρύφαλλα και σιγόβρασε χωρίς το καπάκι για 30 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Βγάλε τη δάφνη και τα γαρύφαλλα και ρίξε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μίξερ μαζί με τα 2/3 του ψωμιού μέχρι να γίνει ενιαίο μίγμα.
- Βάλε στο ψυγείο για 2 μέρες.
- Πριν σεβρίρεις, βάλε την κρέμα σε κατσαρόλα και ρίξε τη σος ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο ψωμί. Πρόσθεσε έξτρα γάλα αν δεις ότι πήζει πολύ.
- Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε ενώ είναι ζεστό.
Tip
Καλό είναι να το προετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα για να παγώσει καλά η βασική συνταγή και να κερδίσεις χρόνο. Το ντιπ αυτό ταιριάζει με κράκερς και τσιπς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ