Λαχταριστές μπουκίτσες με αυγό, τυρί και βαλεριάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μεγάλα αυγά
- 4 κ. γλυκού νερού
- 2 κ. γλυκού αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 4 κ. γλυκού λάδι καρύδας
- 1 1/3 φλ. σκληρό τυρί Δανίας
- 120 gr ζαμπόν λεπτοκομμένο
- 1 1/3 φλ. βαλεριάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το νερό, το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ζέστανε ένα κουταλάκι λάδι σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
- Ρίξε στο τηγάνι μισό φλιτζάνι από το μείγμα με τα αυγά και στριφογύρισε το τηγάνι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
- Ψήσε την “ομελέτα” μέχρι το αυγό να είναι έτοιμο για περίπου έξι λεπτά.
- Με μια σπάτουλα δοκίμασε να γυρίσεις την ομελέτα για να σιγουρευτείς ότι είναι ψημένη και αναποδογύρισέ την.
- Πασπάλισε με 1/3 του φλιτζανιού τυρί και συνέχισε το ψήσιμο για ένα ακόμη λεπτό.
- Βάλε την ομελέτα με το τυρί σε μια επιφάνεια κοπής και στρώσε μια σειρά από ζαμπόν πάνω της.
- Ρίξε και 1/3 του φλιτζανιού βαλεριάνα στη μέση της επιφάνειας και ρόλαρε την ομελέτα σφιχτά.
- Κόψε σε μικρές μπουκιές και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ