Λαχταριστό και super καλοκαιρινό πιάτο για ελαφριά γεύματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 180 gr μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 60 gr μοτσαρέλα
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κ. γλυκού φασκόμηλο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 16 κολοκυθοκορφάδες
- αλάτι, πιπέρι
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για κέικ
- 1/2 φλ. αλεύρι ρυζιού
- 2 κρόκους αυγών
- 2 φλ. ανθρακούχο νερό
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Βάλε τα πρώτα έξι υλικά στο μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Αλατοπιπέρωσε τα υλικά και μετάφερέ τα σε ένα κορνέ.
- Στο άνοιγμα κάθε κολοκυθοκορυφής “σπρώξε” με το κορνέ μια κουταλιά από το μείγμα τυριών.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα δύο είδη αλεύρι, τους κρόκους και το ανθρακούχο νερό και ανακάτεψέ τα καλά να γίνουν χυλός.
- Βύθισε κάθε γεμιστό κολοκυθοανθό στο χυλό και έπειτα με προσοχή στο καυτό λάδι για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μετάφερέ τα σε ένα απορροφητικό χαρτί για ένα λεπτό και έπειτα αλατοπιπέρωσέ τα.
- Σέρβιρέ τα ζεστά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ