Hot dogs με fish fillets

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφρύ σνακ με φιλέτο μπακαλιάρου σε κρούστα μπύρας

Συστατικά

  • 1/2 kg φιλέτο μπακαλιάρος κομμένος σε 8 λωρίδες
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φλ. corn flour
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • ½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • ¼ κ. γλυκού baking soda
  • ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 340 gr λευκή μπύρα
  • 3 κ. σούπας μηλίτης
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 8 ψωμάκια για hot dog
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 8 κ. σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε ελαφρώς τον μπακαλιάρο και άφησέ τον να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα πάνω σε σχάρα.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το corn flour, το baking powder, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, την baking soda, το καγιέν, 2 1/2 κουταλάκια αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
  • Πρόσθεσε στα στερεά υλικά την μπύρα και το μηλίτη και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει λείος ο χυλός.
  • Γέμισε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο (περίπου επτά εκατοστά) και ζέστανέ τη σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις κάψει το λάδι, βύθισε με προσοχή κάθε φιλέτο ψαριού στο χυλό και έπειτα στο καυτό λάδι και τηγάνισε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Μετάφερέ τα σε απορροφητικό χαρτί να ταμποναριστούν.
  • Άνοιξε τα ψωμάκια στη μέση σαν πεταλούδα, άλειψέ τα στο εσωτερικό τους με μία κουταλιά βούτυρο και τοποθέτησέ τα ανοιχτά σε ένα ζεστό τηγάνι σε μεσαία φωτιά για δύο λεπτά.
  • Μόλις ζεσταθούν τα ψωμάκια άπλωσε δύο κουταλιές μαγιονέζα στο καθένα, τοποθέτησε το μαρούλι και έπειτα τον τηγανιτό μπακαλιάρο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164