Λαχταριστή σάλτσα με ντοματίνια και τηγανιτά αυγά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κ. γλυκού μπούκοβο
- 600 gr ντοματίνια
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 6 μεγάλα αυγά
- 4 φέτες ψωμί
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύοντας για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το μπύκοβο και τα ντοματίνια και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι και άφησε τη σάλτσα να βράσει για πέντε με επτά λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Κόψε τα σέσκουλα χωρίς τα κλωνάρια τους και μετάφερε τα φύλλα σε ένα μπολ.
- Χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά στη σάλτσα και με προσοχή σπάσε τα αυγά μέσα στις ντομάτες και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Κάλυψε πάλι το τηγάνι και ψήσε για τέσσερα με έξι λεπτά.
- Φρυγάνισε το ψωμί, ράντισέ το με λίγο λάδι, τρίψε λίγο ξύσμα λεμονιού και αλάτισέ το καλά.
- Ράντισε τα σέσκουλα με δύο κουταλιές χυμό λεμονιού, λάδι και αλατοπίπερο και πρόσθεσε το βασιλικό.
- Σέρβιρε τα αυγά με τη σάλτσα, τη σαλάτα και το φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ