Αυτή η αλμυρή τάρτα έχει γεύση και άρωμα Ελλάδας. Τα ντοματίνια ερωτεύονται το τυρί κρέμα και δημιουργούν το πιο γλυκό “πάντρεμα”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ζύμη για τάρτα
- 3 μεγάλες ντομάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας ρίγανη
- 1/4 φλιτζανιού γλυκιά μουστάρδα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε έναν ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, απλώνεις τη ζύμη δίνοντας της στρογγυλό σχήμα.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σκεύος για τάρτες και κολλάς στα τοιχώματα περιμετρικά.
- Με ένα κουτάλι, απλώνεις τη μουστάρδα στη βάση της ζύμης. Προσθέτεις το τυρί κρέμα και αναμειγνύεις.
- Καθαρίζεις τις ντομάτες και στη συνέχεια την κόβεις σε ροδέλες. Τις τοποθετείς πάνω από το τυρί κρέμα ομοιόμορφα.
- Ραντίζεις με το ελαιόλαδο και ολοκληρώνεις τη συνταγή σου με λίγη ρίγανη.
- Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 – 18 λεπτά.
- Την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ