Κυπριακές πίτες γεμιστές με χούμους, αυγό και αγγουροντομάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλα αυγά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κυπριακές πίτες
- 1/2 φλ. χούμους
- 1 μέτριο αγγούρι σε λεπτές φέτες
- 2 μέτριες ντομάτες σε κύβους
- 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- πράσινο tabasco
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άφησε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ζέστανε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός βάλε τα αυγά με προσοχή στο νερό και άφησέ τα να βράσουν για επτά λεπτά.
- Πέρασε τα αυγά από κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν ώστε να τα επεξεργαστείς.
- Καθάρισε τα αυγά και κόψε σε λεπτές φέτες και αλατοπιπέρωσέ τες.
- Άλειψε το εσωτερικό κάθε πίτας με το χούμους και έπειτα γέμισέ τες με το αγγούρι και την ντομάτα.
- Ράντισέ τα με το tabasco και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Πρόσθεσε στις πίτες το αυγό και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ