Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο και ώριμες μελιτζάνες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 χωριάτικα λουκάνικα λιωμένα σε κιμά
- 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
- 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι. πιπέρι
- 8 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού
- 100 gr κατσικίσιο τυρί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 300 βαθμούς.
- Ζέστανε σε μέτρια φωτιά μια κουταλιά λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι.
- Πρόσθεσε το λουκάνικο τριμμένο σε κιμά και σοτάρισέ το για περίπου 10 λεπτά.
- Μετάφερέ το σε απορροφητικό χαρτί και αφαίρεσε το λίπος από το τηγάνι.
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι για έξι με οκτώ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξε και το σκόρδο με μια πρέζα αλάτι και τα καβουρδισμένα λουκάνικα και ανακάτεψε καλά.
- Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά και ρίξε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι.
- Με τα χέρια τρίψε και το κατσικίσιο τυρί πάνω από τη φριτάτα.
- Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για οκτώ με 10 λεπτά.
- Βγάλε τη φριτάτα από το φούνρο, άφησέ τα για πέντε λεπτά να κρυώσει και κόψε σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ