Βιετναμέζικες γαρίδες σε ψωμάκι hot dog
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 αγγούρι σε μπαστουνάκια
- 1 φλ. ραπανάκια σε μπαστουνάκια
- 1 φλ. καρότα σε μπαστουνάκια
- 1/2 φλ. ξύδι ρυζιού
- 1/2 φλ. νερό
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1/8 κ. γλυκού fish sauce
- 750 gr γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κ. σούπας ξύσμα lime
- 3 κ. σούπας χυμός lime
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 ψωμάκια hot dog
- φρέσκος κόλιανδρος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αγγούρι, τα ραπανάκια και τα καρότα μαζί με το ξύδι, τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι και άφησέ τα.
- Ανακάτεψε τη μαγιονέζα με τη fish sauce και άφησε το μείγμα στο ψυγείο.
- Στέγνωσε καλά τις γαρίδες με απορροφητικό χαρτί και ανακάτεψέ τες σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό lime, το αλάτι και τη σκόνη κόλιανδρου.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τις γαρίδες και ψήσε για δύο με τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Άωοιξε τα ψωμάκια στη μέση, άλειψε το εσωτερικό με την αρωματισμένη μαγιονέζα, από πάνω μοίρασε τα πικλαρισμένα λαχανικά και έπειτα τις ψητές γαρίδες.
- Πασπάλισε το εσωτερικό με τον φρέσκο κόλιανδρο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ