Εναλλακτική τάρτα με τριμμένη πατάτα και αυγά “μάτια”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 1/2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 φλ. τριμμένη πατάτα
- 3 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. λευκό cheddar
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στέγνωσε καλά την τριμμένη πατάτα, τοποθετώντας την σε μια λεπτή πετσέτα ή μπόλικο απορροφητικό χαρτί και πιέζοντάς τη με τα χέρια σου για να στάξει το νερό της.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ζέστανε ένα ταψί με διάμετρο 25 cm για 10 λεπτά.
- Βγάλε το ταψί και πρόσθεσε με προσοχή δύο κουταλιές βούτυρο και το λάδι και άπλωσέ τα σε όλη την επιφάνεια.
- Πρόσθεσε τις στεγνές τριμμένες πατάτες και άπλωσέ τες σε όλη την επιφάνεια.
- Με το χέρι σου δημιούργησε τρία μικρά κενά, χωρίς να φτάσεις στο ταψί, και αλατοπιπέρωσέ τες.
- Κόψε σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο βούτυρο και μοίρασέ το πάνω στις πατάτες και βάλ’ τες στο φούρνο να ψηθούν για 15 με 18 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και σπάσε τα αυγά στα τρία βαθουλώματα που είχες δημιουργήσει προηγουμένως.
- Πασπάλισε όλο το φαγητό με το τριμμένο cheddar και ξαναβάλε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε το φαγητό, πασπάλισε με το σχοινόπρασο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ