Τορτίγιες με μείγμα ρεβιθιών

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό snack με πουρέ από ρεβίθια και φρέσκο κρεμμυδάκι

Συστατικά

  • 2 κονσέρβες ρεβίθια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • 2 φλ. cheddar
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε τα μισά ρεβίθια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τα υπόλοιπα ρεβίθια μαζί με τα πολτοποιημένα, το σκόρδο, το κύμινο, το τσίλι και το αλάτι και μαγείρεψέ τα για τρία λεπτά.
  • Μοίρασε το cheddar στις τέσσερις τορτίγιες και από πάνω άπλωσε το μείγμα ρεβιθιών.
  • Πασπάλισε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και τύλιξε τις τορτίγιες σε φακελάκια.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τις τορτίγιες για τέσσερα με πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164