Λαχταριστή πίτσα που ψήνεται εξολοκλήρου στο τηγάνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr ζύμη για πίτσα
- 4 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- 28o gr τριμμένη μοτσαρέλα
- 120 gr πεπερόνι
- 1/2 πράσινη πιπεριά λεπτοκομμένη
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
- αποξηραμένο βασιλικός
- μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άνοιξε τη ζύμη για πίτσα σε ορθογώνιο σχήμα.
- Άπλωσε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης το βούτυρο και σιγά-σιγά δίπλωσε τις άκρες της προς το κέντρο.
- Έπειτα άνοιξε ξανά τη ζύμη σε ορθογώνιο και ξαναδίπλωσέ τη, ώστε να απλωθεί το βούτυρο σε πολλά στρώματα του ζυμαριού.
- Λάδωσε ελαφρώς ένα πυρίμαχο μαντεμένιο τηγάνι με διάμετρο 30 cm και άπλωσε το ζυμάρι ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά της επιφάνειας του τηγανιού.
- Πασπάλισε τη ζύμη με την τριμμένη μοτσαρέλα και έπειτα κάλυψέ τη με τις φέτες πεπερόνι και την πιπεριά.
- Με ένα κουτάλι μοίρασε τη σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας και πασπάλισε με τον ξηρό βασιλικό, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, άφησέ τη έπειτα να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά και κόψε σε τριγωνικά κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ