Μανιτάρια σοτέ με βούτυρο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό ορεκτικό με μυρωδάτα μανιτάρια και βουτυρένια σάλτσα

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 γλυκά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 500 gr λευκόσαρκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 1/2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
  • 2 κ. σούπας βαλσαμικό κύδι
  • 1 1/2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας σόγια σος
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και πρόσθεσε τα κρεμμύδια να σοταριστούν για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε δύο κουταλιές βούτυρο, ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και ρίξε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο.
  • Σοτάρισέ τα ανακατεύοντας τακτικά για περίπου τέσσερα λεπτά και χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
  • Πρόσθεσε το βαλσαμικό, τη ζάχαρη, τη σόγια και το σκόρδο και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν τα υγρά σαν ελαφρύ σιρόπι, για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακάτεψε καλά για ένα λεπτό μέχρι να λιώσει και να γυαλίσουν τα μανιτάρια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164