Λαχταριστό ορεκτικό με μυρωδάτα μανιτάρια και βουτυρένια σάλτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 γλυκά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 500 gr λευκόσαρκα μανιτάρια σε φέτες
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 1/2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
- 2 κ. σούπας βαλσαμικό κύδι
- 1 1/2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. σούπας σόγια σος
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και πρόσθεσε τα κρεμμύδια να σοταριστούν για περίπου τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε δύο κουταλιές βούτυρο, ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και ρίξε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο.
- Σοτάρισέ τα ανακατεύοντας τακτικά για περίπου τέσσερα λεπτά και χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
- Πρόσθεσε το βαλσαμικό, τη ζάχαρη, τη σόγια και το σκόρδο και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν τα υγρά σαν ελαφρύ σιρόπι, για περίπου οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακάτεψε καλά για ένα λεπτό μέχρι να λιώσει και να γυαλίσουν τα μανιτάρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ