Λαχταριστό sandwich με λαχανικά, τόνο και ελιές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
- 2 κ. σούπας ξύδι
- 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 μικρό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 1 φλ. μεικτές ελιές ψιλοκομμένες
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 τόνος σουρωμένος
- ½ λεμόνι
- ½ μπαγκέτα ελαφρώς ψημένη
- 1½ φλ. βασιλικός κομμένος
- 1½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 βραστά αυγά σε φέτες
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης λεπτοκομμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις αντζούγιες με το σκόρδο, την κάπαρη, το ξύδι και τη μουστάρδα.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τις ελιές, ανακάτεψε τα υλικά και άφησέ τα γιαπερίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε τον τόνο σε ένα μπολ και πρόσθεσέ του το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού μαζί με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
- Κόψε την μπαγκέτα στη μέση και έπειτα άνοιξε κάθε κομμάτι στα δύο, χωρίς να χωριστούν τελείως.
- Βάλε το βασιλικό και τον μαϊντανό στο μείγμα με τις ελιές, ανακάτεψε και έπειτα άπλωσε το μείγμα στις μπαγκέτες.
- Μοίρασε στα δύο sandwich τον τόνο, το αυγό, την ντομάτα και τις πιπεριές και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
- Τύλιξε σφιχτά τα δύο sandwich με αλουμινόχαρτο και άφησέ τα κάτω από ένα βαρύ τηγάνι για 10 λεπτά και έπειτα σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ