Φρυγανισμένο ψωμί με καπνιστό ζαμπόν, μπεσαμέλ μουστάρδας και ρευστό αυγό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. σούπας αλεύρι γοχ
- 1/2 φλ. + 2 κ. σούπας πλήρες γάλα
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 1/3 φλ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου
- 3 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- 3 φέτες ψωμί με προζύμι
- 3 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 170 gr καπνιστό ζαμπόν
- 3 μεγάλους κρόκους αυγών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε για δύο με τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το γάλα, ανακατεύοτας έντονα για να μην σβολιάσει μέχρι να πήξει το μείγμα..
- Ρίξε στην κρέμα τη σκόνη μουστάρδας, το τζίντζερ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να λιώσουν τα τυριά, για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο και άφησε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Άλειψε ελαφρώς το ψωμί με βούτυρο και φρυγάνισέ το και προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
- Άπλωσε στο ψωμί τη μουστάρδα στη μία πλευρά και από πάνω μοίρασε το ζαμπόν.
- Μετάφερε τα ψωμάκια με το ζαμπόν σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίξε στο καθένα μισή κουταλιά από την κρέμα.
- Κάνε ένα βαθούλωμα στο ζαμπόν και τοποθέτησε με προσοχήσε κάθε ψωμάκι έναν κρόκο αυγού.
- Ψήσε στο φούρνο για τρία με τέσσερα λεπτά, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε όσο είναι ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ