Λαχταριστό και ελαφρύ γεύμα με ψητές γλυκοπατάτες και μπόλικη παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μέτριες γλυκοπατάτες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Κόψε τις γλυκοπατάτες μαζί με το φλοιό τους σε κύβους και ριξ’ τες σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πρόσθεσε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι στις γλυκοπατάτες και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Μετάφερέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και άπλωσέ τα σε μια στρώση.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, γύρισέ τους πλευρά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλο περίπου 10 λεπτά.
- Βγάλε το ταψί από το φούρνο, γύρισέ τον στο γκριλ, πασπάλισε τις γλυκοπατάτες με το λιωμένο σκόρδο και μισό από το τριμμένη τυρί και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Ρίξε και την υπόλοιπη παρμεζάνα ομοιόμορφα πάνω στις πατάτες και ψήσε για ένα με δύο λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ