Λαχταριστή πίτσα με ντοματίνια και βασιλικό σε βάση από πολέντα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την πολέντα:
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 φλ. νερό
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. πολέντα
Για την πίτσα:
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 230 gr μοτσαρέλα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/2 φλ. ντοματίνια
- 1/4 φλ. παρμεζάνα
- 1/8 κ. γλυκού μπούκοβο
- αλάτι
- 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράσει πρόσθεσε το αλάτι και την πολέντα.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και ανακάτευε συνεχώς για δύο με τρία λεπτά, ώσπου να πήξει.
- Κάλυψε με το καπάκι και συνέχισε να βράζει το μείγμα για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία κρέμα.
- Άλειψε με λάδι ένα ταψί και ρίξε την πολέντα, απλώνοντάς τη σε κυκλικό σχήμα.
- Κάλυψε το ταψί με μεμβράνη και άφησέ την στο ψυγείο για μία ώρα να σκληρύνει.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς, βγάλε την πολέντα από το ψυγείο, ράντισέ τη με το μισό λάδι και ψήσε για 15 λεπτά.
- Βγάλε το ταψί από το φούρνο, πασπάλισε την πολέντα με τη μοτσαρέλα και το σκόρδο, πρόσθεσε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το μπούκοβο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι.
- Ψήσε για 10 με 12 λεπτά, άφησε την πίτσα για πέντε λεπτά να “σταθεί” και πασπάλισε με το βασιλικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ