Τι θα κάνεις με τόσο κρέας που έμεινε; Μα μια νόστιμη πίτα. Πάρε ιδέες από τη μαμά και τη γιαγιά σου. Κλασική επιλογή… το φαγητό που θα μείνει γίνεται μια νοστιμότατη πιτούλα και έτσι δεν πάει τίποτα χαμένο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό για επάλειψη
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- Για τη γέμιση: Υπόλοιπο από ψητό κρέας (περίπου 1/2 κιλό)
- 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 5 – 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κασέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα πράσα και κόψε σε ροδέλες και βάλε σε ένα σκεύος να βράσουν ελαφριά και να μαλακώσουν
- Σε αντικολλητικό σκεύος σόταρε τα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε ελάχιστο ελαιόλαδο και συμπληρωσε τα πράσα, αφού τα στραγγίξεις. Αλατοπιπέρωσε ελαφρά (μην ξεχνάς το κρέας σου είναι ήδη αλατισμένο)
- Πρόσθεσε και το κρέας και ανακάτεψε 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε τον άνηθο ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να κρυώσει
- Προθέρμανε το φούρνο σους 180oC
- Στρώσε ένα φύλλο στον πάτο ενός ταψιού και λάδωσε τις άκρες με ένα πινέλο. Άπλωσε τη γέμιση και τη γραβιέρα και στη συνέχεια στρώσε από πάνω το άλλο φύλλο
- Τύλιξε τις άκρες του φύλλου
- Άλειψε με αυγό και πασπάλισε με το σουσάμι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ