Μείωσε 80 θερμίδες από τα κλασικά πιτάκια και σέρβιρε χωρίς ίχνος ενοχής. Έχουν μόλις 150 θερμίδες η μερίδα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 του ποτηριού νερό χλιαρό ή όσο χρειαστεί για το αλεύρι
- 1 κ.γ. bakinf powder
- 1 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση: 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι άγρια χόρτα
- Ελαιόλαδο
- Μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι, αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια λεκάνη ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι
- Άνοιξε μια λακκούβα και πρόσθεσε σιγά, σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη ζύμη (ίσως χρειαστείς περισσότερο νερό) που δεν κολλά στα χέρια
- Σκέπασε με πετσέτα και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο νερό να βράσει μαζί με ελαιόλαδο
- Ρίξε μέσα τα χορταρικά σου πλυμένα και καθαρισμένα να μαραθούν και να μαλακώσουν
- Σε ένα μικρό τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο σόταρε ελαφρά το σκορδάκι και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά
- Αφού στραγγίξεις τα χορταρικά σου πρόσθεσε και το σκόρδο με το κρεμμύδι και ανακάτεψε καλά
- Αλατοπιπέρωσε και άφησε σε μια λεκάνη
- Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλα λεπτά και κόψε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια με ένα μπολάκι ή πιατάκι του καφέ
- Βάλε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε πιτάκι και τύλιξε σε ρολάκι, λαδώνοντας με ένα πνέλο
- Αφού τυλίξεις όλα τα πιτάκια στρώσε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ