Μια νόστιμη πιτούλα με μπόλικο τυράκι και μανιτάρια που και ελαφριά είνα, αλλά και χορταστική.
Θερμίδες 199
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Χωριάτικο φύλλο
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 10 κάστανα
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 50 γρ. πεκορίνο
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα κάστανα σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν ελαφρά και καθάρισέ τα. Κόψε σε λεπτέ φέτες
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σόταρε το πράσο, το σκόρδο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και άφησέ τα να ψηθούν για 4-5 λεπτά
- Αλατοπιπέρωσε και αφού το μείγμα πιει όλα του τα υγρά πρόσθεσε τα τυριά τριμμένα και τον άνηθο
- Στρώσε τα μισά φύλλα (2 ή 3) λαδωμένα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και από πάνω στρώσε το μείγμα
- Στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και δίπλωσε περιμετρισκά τα φύλλα. Χάραξε την πίτα που είναι έτοιμη για ψήσιμο
- Βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ