Ζαμπονοτυρόπιτα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γρήγορη λύση για να χορτάσεις κι εσύ και όλη η παρέα. Μια ζαμπονοτυρόπιτα με υπέροχη γεύση και εύκολη διαδικασία παρασκευής.

Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτας
  • 5-6 φέτες ζαμπόν
  • 5-6 φέτες έμενταλ
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αβγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • Λίγο βούτυρο για το στρώσιμο των φύλλων

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε καλά και μετά πρόσθεσε το γάλα
  • Ανακάτεψε να πήξει πολύ ελαφρά, αλλά να μην σφίξει πολύ
  • Άνοιξε τη σφολιάτα και στρώσε σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο
  • Περίχυσε την κρέμα από γάλα και από πάνω τις φέτες ζαμπόν και το τυρί. Τελίωσε με τις πιπεριές
  • Τύλιξε σε ένα πλατύ ρολό κατά μήκος και άφησε στο κέντρο του ταψιού
  • Άλειψε με το αυγό και πασπάλισε με λίγο κουκουνάρι
  • Ψήσε στο φούρνο να πάρει χρώμα η σφολιάτα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164