Ταχίνι και διάφορα μυρωδικά θα δώσουν ένα γλυκό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλα εκείνα που περιέχουν αυγά, γάλα και βούτυρο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ταχίνι
- 2 φλιτζάνια ζαχαρη
- 1/2 φλιτζάνι πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κ.γ. baking powder
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά
- Διάλυσε τη σόδα μέσα στο πορτοκάλι και πρόσθεσέ το στο ταχίνι με τη ζάχαρη
- Ενώ χτυπάς τα υλικά σου, βάλε την κανέλα, το κονιάκ, τα καρύδια και λίγο, λίγο το αλεύρι με το baking powder
- Το μείγμα σου είναι έτοιμο όταν ενωθούν καλά όλα τα υλικά και αφρατέψει
- Λάδωσε ένα ταψάκι και άδειασε σε αυτό το μείγμα. Ψήσε στους 180oC για 50 λεπτά περίπου
- Αφού κρυώσε κόψε σε ρόμβους
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ