Ένα ρολάκι γεμάτο λαχανικά και μια γλυκόξινη γεύση που σε τρελαίνει. Είναι τα κλασικά ορεκτικά σε ένα κινέζικο ή γιαπωνέζικο delivery. Γιατί όμως να τα παραγγείλεις, αφού μπορείς να το ετοιμάσεις μόνη σου;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια κομμένα julienne
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκλείδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 φλιτζάνια λευκό λάχανο λεπτοκομμένο στον τρίφτη
- 2 καροτάκια τριμμένα
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. hoisin sauce (θα την βρεις στο ράφι με τα oriental προϊόντα)
- 12 φύλλα spring rolls
- 1/2 κ.γ. σουσαμέλαιο
- Για την γλυκόξινη σάλτσα: 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. νερό
- 2 κ.γ. σόγια σος
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 πρέζα ταμπάσκο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και σόταρε πρώτα τα μανιτάρια για 2 λέπτο
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ένα λεπτάκι
- Πρόσθεσε τώρα και το λάχανι, το καρότο και την πιπεριά, ανακατεύοντας τα λαχανικά σου να μαραθούν ελαφρά
- Βάλε σε ένα μπολ 1/2 φλιτζάνι νερό, την hoisin sauce και διάλυσε το κορν φλάουρ
- Σβήσε με αυτό τα λαχανικά και άφησε 1 λεπτό να δέσει λίγο η σάλτσα. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει η γέμιση
- Στρώσε τα φύλλα και κράτησε δίπλα στην επιφάνεια εργασίας λίγο νερό
- Βάλε 2 κουταλάκια από την γέμιση στην άκρη και τύλιξε το φύλλο. Βρέξε την εσωτερική άκρη του με λίγο νερό και τελείωσε το τύλιγμα. Δίπλωσε τις άκρες
- Στρώσε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ακούμπησε τα spring rolls με την ένωση προς τα κάτω. Στρώσε τα όλα και άλειψε με λίγο σουσαμέλαιο
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 20 λεπτά, γυρίζοντας περίπου στο μισό χρόνο
- Στο μεταξύ ανάμειξε τα υλικά της σος, ανακάτεψε και σέρβιρε μαζί με τα spring rolls
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ