Tραγανές μπουκίτσες γαρίδας σε αρωματικό λεμονάτο dip. Λαχταριστή συνταγή finger food για να κάνεις ένα funky cocktail party!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο
- Φυργανιά τριμμένη
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
- ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ DIP: 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
- 1/4 του φλιτζανιού ρευστή κρέμα γάλακτος για μαγειρική
- 1 κ.σ. ταμπάσκο
- 2 κ.γ. lemon pepper (θα το βρεις σε καλά μπαχαράδικα)
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τις γαριδιούλες σε πιο μιρκά κομματάκια και βάλε σε ένα μπολ
- Στο μεταξύ βάλε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε ελαφρά να σκουρύνει και πρόσθεσε το γάλα. Ανακάτεψε να σφίξει καλά
- Πρόσθεσε τη μπεσαμέλ στις γαρίδες, μαζί με τους κρόκους των αυγών, το μάραθο και αλατοπιπέρωσε
- Πλάσε με το μείγμα κροκετούλες
- Παράλληλα χτύπησε τα ασπράδια σου ελαφριά με δύο κουταλιές νερό. Σε ένα μπολάκι δίπλα πρόσθεσε τη φρυγανιά
- Βάλε το λαδι να κάψει. Πέρασε μία, μία τις κροκέτες πρώτα από το ασπράδι και μετά από τη φρυγανιά
- Τηγάνισε καλά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και βγάλε σε απορροφητικό χαρτί
- Ανάμειξε όλα τα υλικά για το dip μαζί και σέρβιρε μαζί με τις γαριδοπιτούλες
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ