Ατομικά πιτάκια που σε κάθε δαγκωνιά προσφέρουν απλόχερα δόσεις γευστικής ευτυχίας! Μια ωραία παραλλαγή κοτόπιτας ή ένας πιο ωραίος τρόπος να αξιοποιήσεις στήθος κοτόυπουλο που έμεινε από κάποια συνταγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 στήθη κοτόπουλου με το κόκκαλο και την πέτσ
- α τους
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2,5 κ.γ. αλάτι και λιγο ακόμη για πασπάλισμα
- 1 κ.γ. πιπέρι και λίγο ακόμη
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 2 κύβους πουλερικών
- 230 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλτιζάνι αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1/2 κιλό κατεψυγμένες καρδιές αγγινάρας, ξεπαγωμένες και κομμένες στη μέση
- 1,5 φλιτζάνια κατεψυγμένος αρακάς
- 1,5 φλιτζάνια μικρά κατεψυγμένα, ολόκληρα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φύλλο σφολιάτας χωρισμένο σε 6 κομμάτια
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό για το άλειμμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάλε τα στήθη του κοτόπουλου σε χαρτί ψησίματος και άλειψέ τα με ελαιόλαδο. Πασπάλισέ τα με 1 κουταλίτσα αλάτι και μισή πιπέρι. Ψήστα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να ψηθούν και από μέσα, περίπου 35 με 40 λεπτά. Βγάλτα, άφησέ τα να κρυώσουν και ξεκοκκάλισέ τα αφαιρώντας και την πέτσα και κόψτα σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών.
- Βάλε το ζωμό με τους κύβους σε μέτρια κατσαρόλα και ζέστανέ τον ώσπου να λιώσουν οι κύβοι. Άφησέ τον στην άκρη.
- Σε μέτρια φωτιά λιώσε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε τα κρεμμύδια. Σόταρε περίπου 10-15 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τα κτικά για περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε το ζεστό ζωμό και άφησε να σιγοβράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, περίπου άλλα 3 λεπτά. Πρόσθεσε το υπόλοιπο 1,5 κουταλάκι αλάτι και μισό πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, τις αγγινάρες, τον αρακά, τα μικρά κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και το κοτόπουλο. Ανακάτεψε καλά.
- Χώρισε το μείγμα σε 6 μπολ κατάλληλα για φούρνο των 14 εκατοστών. Άφησέ τα να κρυώσουν.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια κόψε κάθε κομμάτι σφολιάτας σε στρογγυλά κομμάτια λίγο μεταλύτερα από τη διάμετρο των μπολ.
- Άλειψε τα “χείλια” κάθε μπολ με λίγο από το χτυπημένο αβγό. Κάλυψε με τη σφολιάτα και “κλείσε” διπλώνοντας τη σφολιάτα γύρω γύρω.
- Άλειψε κάθε σφολιάτα με χτυπημένο αβγό. Τρύπησε με το πιρούνι σε ένα-δυο σημεία κάθε σφολιάτα και πασπάλισε με λίγο αλάτι. Ψήσε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι σφολιάτες και να πάρει βράση το περιεχόμενο, περίπου 1 με 1 ¼ ώρα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ