Είναι από τις πιο διάσημες πίτες στο εξωτερικό. Λέγεται του βοσκού γιατί στην πραγματικότητα περιέχει συστατικά από το αγρόκτημα του βοσκού…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Σπρέυ μαγειρέματος
- 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε κομμάτια
- 5 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
- ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κιλό “γλυκά” λουκάνικα (με πράσο) ή λουκάνικα κοτόπουλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα
- 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 1 ½ φλιτζάνια κονσέρβα ντοματάκι
- 1 κ.γ. ξερό δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. Worcestershire sauce
- 1 φλιτζάνι Κατεψυγμένο αρακα και καρότα
- Παρμεζάνα και πράσινο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Κάλυψε 6 ατομικά σκεύη των 300 γραμμ. που μπαίνουν στο φούρνο με μαγειρικό σπρέι.
- Σε ελαφρά αλατισμένο νερό βράσε την κολοκύθα σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 με 17 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στράγγισέ την.
- Ξαναβάλτην στην κατσαρόλα και λιώστην μαζί με το βούτυρο, την παρμεζάνα, μισό κουταλάκι αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι. Άφησέ την στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ψήσε τα λουκάνικα σε μέτρια-δυνατή φωτιά πιέζοντάς τα με το πίσω μέρος του πιρουνιού. Στράγγισέ τα και σκούπισε το τηγάνι με χαρτί.
- Ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μαγείρεψε περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά. Πρόσθεσε το ζωμό, το ντοματ΄και, το δεντρολίβανο, τη σως. Όταν πάρουν βράση χαμήλωσε στο μέτριο τη φωτιά και βράσε μέχρι να πήξει το μίγμα, περίπου 5 λεπτά. Ρίξε τα λουκάνικα, τον αρακά και τα καρότα καθώς και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε άλλα 2 λεπτά.
- Χώρισε το μείγμα στα 6 σκεύη. Ρίξε από πάνω την κολοκύθα.
- Βάλτα σε ταψί και ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.
- Αν θέλεις σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα και πράσινο κρεμμυδάκι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ