Τεράστιες πιατέλες με ποικιλία τυριών. Πάντα υπάρχουν σε ένα ρεβεγιόν και ΠΑΝΤΑ μένουν στην πιατέλα την επόμενη μέρα. ΙΔΕΑ! Μάζεψέ τα και ετοίμασε μια απολαυστική τυρένια τάρτα. Το πρώτο πιάτο του νέου χρόνου που θα κάνει και οικονομία, χωρίς να υστερεί σε τίποτα από τη λάμψη που απαιτεί μια τέτοια μέρα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη: 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση: 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 1/2 ποτήρι γάλα (ή 1 ποτήρι γάλα και 1 κεσεδάκι γιαούρτι)
- 250 γρ. τυριά (βάλε ό, τι περίσεψε στην πιατέλα εκτός ίσως από φέτα που είναι πολύ αλμυρή)
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι σε ένα μπολ και χτύπησε ελαφρά να γίνουν σαν ψίχουλα. Ρίξε λίγο κρύο νερό (τέσσερις κουταλιές) και στη συνέχεια ζύμωσε τη ζύμη σου. Γύρισε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πλάσε σε έναν δίσκο. Τύλιξε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο να παγώσει για 10′ λεπτά
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC
- Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο φαρδύ αρκετά ώστε να καλύπτει μια φόρμα τάρτας 23 εκατοστών. Στρώσε τη ζύμη στη φόρμα, πιέζοντας με τα δάκτυλα στα τοιχώματα να πάρει το σχήμα
- Βάλε σε μεμβράνη που αντέχει στο φούρνο ρύζι ή φασόλια και γέμισε το εσωτερικό της τάρτας πριν τη βάλεις στο φούρνο για να ψηθεί και να φουσκώσει ομοιόμορφα. Άσε στο φούρνο για 15′ λεπτά, αφαίρεσε το ρύζι και συνέχισε το ψήσιμο για 10′ λεπτά ακόμη να πάρει χρώμα. Βγάλε από το φούρνο
- Χτύπησε τα αυγά μαζί με το γάλα (ή και το γιαούρτι) και αλατοπιπέρωσε. Θυμήσου να μην το παρακάνεις γιατί είναι αλμυρά και τα τυριά
- Τρίψε καλά τα τυριά και μοίρασε στο εσωτερικό της τάρτας. Ρίξε από πάνω το μείγμα των αυγών, χαμήλωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160oC και ψήσε για περίπου 40′ λεπτά
Tip
Να θυμάσαι πως η ζύμη δεν θέλει πολύ παίδεμα στο ζύμωμα, για να μην λιώσει το βούτυρο στο εσωτερικό της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ